Handige baktips

Bakken is in principe niet lastig maar toch is het wel fijn als je een beetje kennis hebt over het bakken om het jezelf makkelijker te maken, hiervoor hoef je echt geen keukenprinses te zijn maar kun je dat uiteindelijk wel worden! Bakken begint bij een goede basis en zodra je die beheerst kan je je gerechten steeds verder uitbreiden. Het is natuurlijk wel een kwestie van geduld en veel oefenen dus geef niet zomaar op als het niet lukt want dat overkomt iedereen wel eens! 

Het bewaren van baksels

Het is natuurlijk leuk het bakken maar je krijgt je baksel over het algemeen niet op in een dag daarom is het wel handig om te weten hoe je gebak of andere baksel het beste kan bewaren. Als eerste moet je weten voor hoelang je het wil bewaren. Als het maar voor een aantal dagen is kan je het beste je baksel omwikkelen met zilverfolie en in de koelkast stoppen. Heel belangrijk om te weten is dat je je baksels luchtdicht moet verpakken anders word je baksel slof of gaat het uitdrogen ook vergroot het de kans op bederven. Voor langer termijn zou je er voor kunnen kiezen om baksels zoals gebak in te vriezen. Let op! Niet elk baksel is geschikt om in te vriezen! 

Volg het recept precies op  

Het is natuurlijk vanzelfsprekend om en recept goed op te volgen maar toch is het wel een dingetje. Mensen zijn er vaak heel makkelijk in om bijvoorbeeld riet suiker te vervangen door normale suiker of bepaalde dingen niet toe te voegen omdat ze het bijvoorbeeld niet in huis hebben. Of even ietsjes meer van dit of dat toevoegen omdat dat het daar misschien wel “lekkerder” van wordt… Niet doen! precisie is vereist met bakken. Door dit te doen is de kans veel groter dat het mislukt dus wees netjes en precies.

Leave a Reply

Related Post

PancakesPancakes

Bij het woord gebak denken mensen vaak gelijk aan taart, maar gebak is lang niet alleen maar taart. Dit is slechts een van de 9 soorten die er zijn! Brood,

LEES MEERLEES MEER