Lekkere Turkse recepten

Ben jij helemaal gek op Turks eten? En eet je regelmatig gerechten, zoals: döner kebab, baklava en lahmacun? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog leer je namelijk hoe je de lekkerste Turkse gerechten zelf maakt in je eigen keuken! Ontdek het allemaal in deze blog.

Baklava
We beginnen met het populairste nagerecht Baklava. Het is een vrij makkelijk recept en na ruim 35 minuten ben je al klaar! Klinkt ideaal toch? Als allereerst moet je natuurlijk de over verwarmen je kan zelf kiezen of je dit op 170 graden of 190 graden wilt zetten. Vervolgens maak je mengsel met onder andere noten, kaneel en suiker deze voeg je toe. Als laatste stap vet je de ovenschaal uiteraard in met wat boter. Daarna is het een kwestie van wachten. Makkelijk toch?     

Pides
Pides zijn heerlijke broodjes waar je lekker mee kan lunchen! Ook hier is bereidingstijd vrij snel, dus als je snel iets wilt eten dan is dit het ideale recept! Je begint met het snijden van de aubergine. Vervolgens voeg je kruiden toe dit kan onder andere: paprikapoeder of chilli poeder zijn. Natuurlijk moet er ook een vleugje zout in. Daarna moet je de deeg verdelen in meerdere stukjes, hierbij kun je minimaal 6 aanhouden. Van deze deeg maak je zogenaamde “balletjes”. Daarna is alles ready om in de oven te gaan.

Kumpir
Ten slotte hebben we Kumpir dit is een ontzettend heerlijke hoofdgerecht en het is erg vergelijkbaar met aardappelpuree. De bereidingstijd kan een kleine 20 minuten duren, maar het kan ook oplopen naar de 60 minuten. Je begint eerst met snijden van de aardappelen. Daarna maak je eigen knoflooksaus, hierbij heb je onder andere Turkse yoghurt, peper en zout nodig. Als je hier een mengsel van hebt gemaakt kun je dit toevoegen aan de aardappelen. Ook kun je nog een aparte topping maken naar keuze. Vervolgens kan alles in de oven!

Leave a Reply

Related Post