Typische Nederlandse gerechten

Dit keer even wat anders! In deze blog delen we namelijk typische Nederlandse gerechten die je zeker eens zou moeten uitproberen. Denk maar eens aan: stampot, boerenkool, hutspot en noem het maar op! In deze blog komt het allemaal aanbod. Ontdek deze heerlijke gerechten uit hartje Nederland!

Lekkere erwtensoep
Er wordt vaak de misvatting gemaakt dat erwtensoep alleen, maar is gemaakt van erwten. Dit klopt niet helemaal! In deze verrukkelijke soep zitten ook andere ingrediënten, zoals:
–  aardappelen
– wortels

– spek
En de rookworst is hierbij natuurlijk onmisbaar! Verder zitten er natuurlijk spliterwten in. Bij de Nederlandse versie van deze soep hoort je lepel rechtop te staan.

Hutspot
Hutspot is zeker geen vorm van stamppot. De naam van het gerecht verklapt al dat de ingrediënten met elkaar worden gemixt. Bij stamppot worden de ingrediënten juist gestampt. Verder kun je hier van alles in toevoegen, dus je kan een eigen invulling geven op dit gerecht. Ingrediënten die wij aanraden om toe te voegen zijn onder andere:
– (rund) vlees
– uien
– tomaten
– paprika
Hiermee geef jij je gemaakte hutspot echt een boost! 

Stamppot
Stamppot is meestal het eerste gerecht wat in je opkomt als je denkt aan Nederlands eten. Dit is zeker niet gek, want stamppot is echt typisch Nederlands. De basis van dit gerecht is bijna altijd aardappelen die je vervolgens gaat stampen. Vervolgens kan je ook hier weer van alles toevoegen, want er zijn heel veel verschillende soorten stamppot, dus je hebt zat keus. De varianten zijn ondere andere:- spruitjes stamppot
– andijvie stamppot
Natuurlijk is er nog veel meer. Voor meer stamppot gerechten kun je ook nog even deze website checken!

Dit waren alweer typische Nederlandse gerechten die je zeker eens zou moeten uitproberen. Daarnaast zijn wij ook erg benieuwd wat jij van deze blog vond! Laat daarom zeker een leuke reactie achter.

Leave a Reply