Tijdens mijn reis naar New York ben ik verschillende taarten tegengekomen. Chocolade, vanille, red velvet en nog veel meer! Een taart is mij toch wel het meeste bijgebleven.. Ben je gek op kaas, of wel melk, dan mag de cheesecake niet missen in jouw receptenboek. Vandaag ga ik met je delen hoe ik deze populaire taart maak op mijn manier! Deze krachtige vullende taart zorgt ervoor dat jij heerlijk kunt genieten van een geweldige combinatie, namelijk koekjes en cream cheese (roomkaas).
In dit recept maak ik een andere variant, namelijk vegan! Dus bevat deze taart helemaal geen dierlijke producten. Goed voor jou, en goed voor het milieu! Geweldig toch? Het volgende heb je nodig om de taart te maken.
Ingrediƫnten:
1 pak Lotus Speculoos koekjes
100 gram plantaardige boter
200 gram Violife roomkaas
100 ml Alpro Wipping
200 gram witte basterdsuiker
2 tl vanille aroma
1 blik kersenfruit (of ander fruit naar keuze)
Bereiding:
- Neem een springvorm van 24 cm en vet deze in met wat boter.
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of gebruik een plastic zak en verkruimel de koekjes met bijvoorbeeld een deegroller.
- Meng het boter met de koekjes en 1 tl vanille aroma. Maak een bodem voor je taart.
- Leg je bodem in de koelkast.
- Neem een kom en meng de roomkaas, Alpro Wipping, basterdsuiker en vanille aroma.
- Mix het mengsel voor 10 minuten met een garde.
- Haal je koekjesbodem uit de koelkast en verdeel het mengsel in de bakvorm.
- Laat de taart opstijven in de koelkast voor minimaal 2 uur.
Ben je benieuwd naar nog meer leuke vegan recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld: vegan boterkoek.
