Vegan cupcakes, hoe maak je die?

Als je heerlijk wilt genieten van een lekker gebakje, dan moet je zeker eens een vegan cupcake proberen! Dit zijn kleine taartjes die worden gemaakt zonder het gebruik van dierlijke producten. Zo zit er bijvoorbeeld geen zuivel in of eieren in het cakeje. Eigenlijk is het heel eenvoudig om een ‘gewone cupcake’ vegan te maken! Je kunt namelijk vervangende producten gebruiken die geschikt zijn voor veganistische personen. Zeker omdat het vegan zijn steeds populairder wordt, is het handig om te weten hoe je deze gebakjes maakt. Handig voor als je eens bezoek krijgt die liever geen dierlijke producten eet.

Nu vraag jij je misschien af: ‘Welke ingrediënten kan ik dan gebruiken als ik vegan cupcakes wil maken?’ Ik vertel het je in dit artikel! 

Appelmoes

Je kunt als eerst gebruik maken van appelmoes! Heerlijk toch? Door dit te doen vervang je de eieren. Dit zorgt voor de binding van je cupcake. Hoeveel je precies moet gebruiken, lees je bijvoorbeeld in het artikel: Wat zijn vegan cupcakes?

Olie

In plaats van roomboter is het mogelijk om olie te gebruiken. Hierbij kun je denken aan diverse soorten. Neem bijvoorbeeld zonnebloemolie. Dit maakt de cake ook heerlijk zacht en luchtig.

Plantaardige melksoorten

Een cupcake is natuurlijk niet af als je geen topping gebruikt! Wanneer je voor koemelk kiest zal je waarschijnlijk roomkaas, slagroom en chocolade gebruiken.. Nu je een vegan recept wilt maken zal je moeten kiezen voor andere alternatieven, zoals plantaardige melksoorten! Hierbij kun je denken aan soja, amandel, rijst en nog veel meer. Ook kokos mag je zeker niet vergeten tijdens het maken van je overheerlijke topping! Geweldig dat er zulke oplossingen zijn toch? Ik zou zeggen: ga direct naar een plantaardige winkel bij jou in de buurt en shop jouw items!

Ben je benieuwd naar nog meer heerlijke vegan recepten? Ik bak het! Bekijk mijn hele blog voor nog meer heerlijke baksels!

Leave a Reply

Related Post