Zo bak je een vegan cake

Wil jij een cake bakken zonder ei en boter? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog ga ik je namelijk laten zien hoe je dit zelf eenvoudig kunt doen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, zodat je heerlijk kunt genieten van deze heerlijke taart! Vegan eten is steeds populairder. Waarom zou je eigenlijk dierlijke producten eten als dit ook kan op plantenbasis? Maak bijvoorbeeld geen gebruik van koemelk maar kies eens voor soja, of ga voor amandelmelk! Wanneer we dit samen doen, zal het steeds een stukje beter gaan met de wereld, en dat kan dus al beginnen bij het bakken van deze overheerlijke taart. 

Ingrediënten die je kunt gebruiken om een vegan cake te maken zijn:

  • Kokos olie
  • Amandelmelk
  • Sojamelk
  • Rijstmelk
  • Vegan boter

En nog veel meer!

Dit is een recept die je zou kunnen gebruiken om een cake te maken voor 6 personen:

50 g kokosolie

100 gram zelfrijzend bakmeel

1 tl bakpoeder 

150 ml amandelmelk 

1 tl vanille-extract

1 zakje baking soda

Het is belangrijk om als eerst al het olie met elkaar te laten smelte. Hier kan je ook je amandelmelk en vanille extract aan toevoegen. Als je dit hebt gedaan kun je het mengsel even laten afkoelen. Vervolgens mix je alle koude ingrediënten in een aparte kom en roer je het samen tot een geheel. Maak er een glad mengel van. Verdeel het in je ingevette bakvorm en zet de cake voor 60 minuten in de oven.  

Als je cake klaar is, kun je ervoor kiezen om deze te bestrijken met een heerlijke topping. Neem bijvoorbeeld een van mijn favorieten, namelijk de vegan vanille frosting! Als je deze gebruikt, zal je heerlijk genieten van je zelfgemaakte vegan cake! Garneer met wat vers fruit, zoals bessen om het feest helemaal af te maken!

Leave a Reply

Related Post