Bakken met Emilia Vegan Zo maak je vegan frosting

Zo maak je vegan frosting

Tegenwoordig is het vegan zijn steeds populairder. Waarom zou je gebruik maken van dierlijke producten als het ook plantaardig kan? En dan.. ook worden er veel gebakjes gemaakt, maar deze bevatten vaak koemelk. Denk bijvoorbeeld eens aan het roomboter wat wordt gebruikt, maar ook slagroom en vaak roomkaas voor de topping. En natuurlijk is een taart of cupcake niet geweldig zonder een heerlijke zoete crème. Maar kan je deze ook maken op een dierlijke manier? Tuurlijk wel! In dit artikel laat ik je zien hoe je zelf eenvoudig een vanille frosting kunt maken die 100% vegan is. En ik beloof je.. Als je deze maakt, wil je nooit meer een andere topping gebruiken! 

Deze frosting is heerlijk zacht, romig en natuurlijk onwijs lekker! Het fijne hiervan is dat je maar vier ingrediënten nodig hebt! En deze zijn allemaal diervrij! Dat is toch wat je wil? 

De frostig is ideaal om te gebruiken als je een taart (van vanille bijvoorbeeld), cupcakes of koekjes wilt maken! Deze vier ingrediënten, het kan niet eenvoudiger! Je zal er zeker van genieten hoe lekker het is, zelfs als je weinig vegan boter gebruikt! 


Wat heb je nodig om de topping te maken?

Als eerst een elektrische mixer, zodat je het mengsel minimaal 10 minuten kunt opkloppen. Daarna is het belangrijk om te genieten van iedere heerlijke traktatie die je hebt gemaakt. 

  • Vegan boter
  • Soja melk
  • Vanille extract
  • Poedersuiker

Hoe maak je de topping? 

Als eerst is het dus belangrijk om het boter voor minimaal 10 minuten te kloppen. 

Daarna voeg je jouw sojamelk toe, samen met het poedersuiker en vanille extract. (Poedersuiker kan je ook in delen toevoegen om te voorkomen dat het gaat stuiven). 

Na het mengen van de ingrediënten ben je helemaal klaar! Tijd om het gebak in te smeren met heerlijkheid! Eet smakelijk! En geniet er van!

Leave a Reply

Related Post